acasăRipple (XRP)

Ripple (XRP)

Despre Ripple

Ripple (XRP) este token-ul nativ al protocolului de plată Ripple creat de ripple Labs. Ideea din spatele Ripple (XRP) a fost dezvoltată la mijlocul anilor 2000 și apoi „tokenizată” și popularizată de Ripple Labs ( fostă OpenCoin). 

Cu alte cuvinte, tehnologia Ripple va permite băncilor să transfere și să plătească în mod instantaneu altor bănci oriunde în lume, beneficiarul final va fi utilizatorul.

 

În momentul de față, sistemele actuale de plată sunt foarte lente, iar unele tranzacții transfrontaliere durează până la 5 zile.  În plus, datorită eșecurilor frecvente, acestea erau foarte scumpe. Pentru cei care au folosit metodele tradiționale de transfer de bani pot confirma ca este destul de scump.

Istoria Ripple

Ripple Labs (fostă OpenCoin) a creat protocolul de plată Ripple, care a fost cofondat de Jed McCaleb și Chris Larsen și lansat în 2012. La momentul lansării sale, toate cele 100 de miliarde de monede XRP au fost pre-minate și distribuite după cum urmează:

* Echipa fondatorilor Ripple: 20%
* Ripple Labs: 80%

În 2013, laboratorul Ripple a oferit 200 de milioane de XRP. Unele dintre token-urile XRP au fost acordate organizațiilor de caritate
precum Computing for Good.