acasăFraudă de 100.000 XRP

Fraudă de 100.000 XRP

Conform 7News Sydney, Katherine Nguyen este prima rezidentă australiană care pledează vinovată pentru fraudă de criptomonede, în urma sustragerii frauduloase a peste 100.000 XRP. 

În 2018, Nguyen, în varstă de douăzeci și patru de ani, a deturnat contul de e-mail al unui bărbat mai în vârstă cu același nume de familie. Nu se știe cu exactitate unde au fost ținute monedele XRP, două zile fiind mai mult decât suficiente pentru ca doamna Nguyen să golească contul.

În urma unei anchete care a durat 10 luni, vinovata a fost prinsă, detectivii folosindu-se de firimiturile digitale lăsate, care au condus în cele din urmă la Exchange-urile chineze. Aceeași sursă raportează că în ianuarie 2018 păgubitul domn Nguyen ar fi putut obține fabuloasa sumă de 450.000 AUD (303.000 USD) pentru monedele XRP. De atunci însă, XRP a scăzut cu aprox 90%, valoarea monedelor fiind astăzi de aprox 30.000 USD. 

Înșelătoriile în lumea cripto sunt întâlnite frecvent în zilele noastre, acestea defăimând siguranța și legitimitatea monedelor digitale ca alternativă digitală a banilor. 

În timp ce Nguyen părăsea instanța, corespondentul 7News a întrebat-o: „Credeai că vei scăpa pentru că nu erau bani adevărați?” 

Încă nu se știe dacă domnul Nguyen va fi despăgubit pentru pierderea sa, urmând ca instanța să se pronunțe în ceea ce o privește pe Katherine Nguyen în luna octombrie. Anul trecut Sydney Morning Herald a raportat că furtul a fost primul de acest fel în Australia.  

Detectivul Arthur Katsogiannis din unitatea delictelor cibernetice din New South Wales a declarat: „Este un caz foarte semnificativ și primul întâlnit de acest gen în Australia, unde o persoană a fost acuzată și arestată pentru Furt de Criptomonede cu ajutorul tehnologiei.” 

Acest caz ne demonstrează că autoritățile australiene văd criptomonedele ca un „major store of value”.   

Sursa: CCN