acasăDespre Monero

monero-romania

Despre Monero

Monero este o criptovalută lansată în 2014, iar tehnologia sa se bazează pe o metodă de amestecare, ceea ce înseamnă că Monero “mixează” transferurile utilizatorilor, dar și ascunde balanțele prin intermediul unor adrese care se folosesc o singură dată și care sunt generate aleatoriu, fără a fi corelate cu vreo persoană. Acesta este și unul dintre motivele pentru care niciun atac asupra acestei criptovalute nu a reușit sa destabilizeze sistemul.

De ce Monero?

Monero oferă mai multă confidențialitate decât Bitcoin, deoarece tranzacțiile sale sunt ascunse prin criptare, fenomen care protejează adresele și sumele transferate. Practic, toate tranzacțiile Monero sunt ascunse, ceea ce sporește intimitatea tuturor utilizatorilor săi. Există 3 factori de bază pentru care Monero a devenit atât de popular: 

  1. A fost inclus în sisteme precum AppStore, iTunes și este acceptat de serviciul postal SIGAINT.

  2.  Datorită algoritmului Proof-of-work, Monero oferă un grad ridicat de siguranță.

  3. Legitimitatea sa este recunoscută la nivel modial de consorțiul Oasis.
Monero

CRIPTOGRAFIE DOVEDITĂ: există din 2001 și s-a dovedit în timp că este de succes. În plus, dezvoltatorii lucrează constant pentru îmbunătățirea securității. Niciun atac asupra Monero de până acum nu a reușit să destabilizeze sistemul.