acasăDespre Cardano

cardano

Despre Cardano

Cardano a fost lansat pe 29 septembrie 2017 în Japonia, în faza ‘Byron“. Lansată cu puțin înainte de trimestrul al patrulea din 2017, Cardano a apărut exact la timp pentru a lua parte la marea goană după criptomonede de la sfârșitul anului 2017 și începutul anului 2018. Criptomoneda asociată rețelei Cardano, numită și ADA, a făcut slalom prin clasamentele criptomonedelor și a ajuns între primele 10 într-un timp foarte scurt.

Ce este CARDANO?

Cardano este o platforma de calcul distribuit pe care ruleaza sistemul blockchain pentru criptomoneda ADA. Daedalus este in prezent singurul portofel de criptomonede care detine ADA si permite transferuri catre alte adrese. Cardano a fost creat de firma de dezvoltare de tehnologii blockchain Input Output Hong Kong(IOHK), condusa de catre Charles Hoskinson, fost co-fondator al BitShares, Ethereum si Ethereum Clasic. Scopul platformei Cardano este de a rula contracte smart, aplicatii decentralizate, lanturi laterale, multy-party computation si stocare de metadate.

cardano ada

Monedele sunt minate și deciziile sunt luate printr-un mecanism de consens de tip proof-of-stake numit Ouroboros. Acest mecanism de tip proof-of-stake este mai eficient din punct de vedere energetic în comparație cu proof-of-work.

Acesta este primul proiect care va fi dezvoltat dintr-o filozofie științifică, dar proiectat și construit de o echipă globală de cadre universitare și ingineri.