Blockchain EOS

EOS

EOS este o platformă de tip blockchain, similară cu cea a companiei Ethereum, care permite ca aplicațiile descentralizate (DApps) și contractele inteligente să fie dezvoltate și executate pe aceasta. Distribuția de token-uri pentru această platformă a început simbolic în vara lui 2017, cu un total de 900 de milioane de token-uri vândute și încă 100 de milioane de token-uri EOS rezervate pentru block.one.

CARACTERISTICI EOS

  • Tipul de monedă: EOS a fost un token ERC20 emis pe blocul Ethereum până la lansarea sa mainnet. EOS nu poate fi minat, spre deosebire de alte criptomonede populare precum Bitcoin, Litecoin și Ethereum (toate token-urile EOS au fost distribuite sau blocate).
  • Platforma Token: EOS operează pe blocul EOS. Token-ul a fost inițial lansat pe rețeaua Ethernet. Cu toate acestea, Block.one a fost lansat și swap-ul este acum complet.
  • Viteza de tranzacționare: Rețeaua EOS nu a fost utilizată integral de către comercianți și dezvoltatori, dar echipa de dezvoltare a susținut în mod serios că a rezolvat problemele de scalabilitate care afectează cele mai multe criptomonede. Aceasta înseamnă că rețeaua ar avea cea mai rapidă viteză de tranzacționare din lumea cripto.
  • Capacitatea (tx / s): Block.one a susținut în mai multe rânduri că rețeaua EOS ar putea gestiona un milion de tranzacții pe secundă, făcându-l cel mai rapid și făcându-l chiar mai rapid decât Visa.
  • Tehnologie (DPoS): EOS este popular pentru utilizarea protocolului de consens al delegațiilor de brevete delegate (DPoS) ale Larimer. Această metodă diferă de proof-of-work (PoW) și de proof-of-stake (PoS) pe care o utilizează majoritatea criptomonedelor. DPoS asigură că nici o singură parte nu poate controla o cantitate disproporționată de energie în rețea.
  • Confidențialitate: EOS nu este una dintre criptomonedele cunoscute pentru intimitatea sa. Dan Larimer a fost întotdeauna un avocat al transparenței radicale și consideră că numele real, ziua de naștere și fotografia ar trebui să fie publice. EOS nu are caracteristici de securitate.
  • Securitate: EOS a avut rezultate slabe când vine vorba de securitatea rețelei sale. Câteva zile până la lansarea lui mainnet, firma de securitate chineză 360, a descoperit unele defecte în rețeaua sa, care au întârziat lansarea mainnet-ului. Mai multe bug-uri și defecte au fost descoperite după aceea, ceea ce indică faptul că rețeaua EOS nu are o securitate robustă.
  • Portofel Nativ: aplicația cleos creată dezvoltată de către Block One – este un instrument de linie de comandă care permite utilizatorilor să interfereze cu orice bloc din platforma EOS.
  • Parteneriatele EOS: FinLab AG, Galaxy Digital, EOS Global, Bancor

Cum funcționează EOS

Rețeaua EOS a facut multe pentru a obține capacitatea de a scala la milioane de utilizatori și pentru a efectua milioane de tranzacții pe secundă. EOS blockchain va putea oferi o platformă DApp care va scala fără probleme la mii de tranzacții pe secundă. De asemenea, ar putea oferi o experiență accesibilă dezvoltatorilor de aplicații, antreprenorilor și utilizatorilor. Rețeaua va furniza și va completa sistemul de operare pentru aplicațiile descentralizate, oferindu-le servicii pe care le pot utiliza, cum ar fi autentificarea utilizatorilor, stocarea în cloud și găzduirea de servere, pe care dezvoltatorii le plătesc în RAM.