acasăDespre Bear Market și Bull Market

Despre Bear Market și Bull Market

Ce este Bull Market?

Bull Market se referă la condiția unei piețe financiare în care prețurile sunt în creștere sau se așteaptă să crească. Termenul „Bull Market” este cel mai adesea folosit pentru a face referire la piața de valori, dar poate fi aplicat la orice element care este tranzacționat, cum ar fi obligații, proprietăți imobiliare, valute și mărfuri. Deoarece prețurile la valori imobiliare cresc și scad în mod continuu în timpul tranzacționării, termenul „Bull Market” este de obicei rezervat perioadelor îndelungate în care o mare parte din prețurile de securitate cresc. De asemenea, Bull Market-ul tinde să dureze luni sau chiar ani.

Când vorbim de Bull Market, ne referim la optimism și încrederea investitorilor că rezultatele puternice ar trebui să continue pentru o perioadă extinsă de timp. Este dificil să se prezică în mod constant când se vor schimba tendințele pieței. O parte din dificultate este că efectele psihologice și speculațiile pot juca uneori un rol important pe piețe.

Nu există o „unealtă” utilizată pentru a identifica Bull Market-ul. Cu toate acestea, probabil cea mai comună definiție este o situație în care prețurile acțiunilor cresc cu 20%, de obicei după o scădere de 20% și înainte de a doua scădere de 20%. Deoarece Bull Market-ul este greu anticipat, analiștii recunosc acest fenomen abia după ce s-a întamplat. Un Bull Market notabil în istoria recentă a fost perioada cuprinsă între 2003 și 2007. În acest timp, S & P 500 (indice bursier care conține 500 de companii publice mari, majoritatea americane) a crescut semnificativ după o scădere anterioară; pe măsură ce criza financiară din 2008 a intrat în vigoare, au apărut din nou scăderi majore după Bull Market.

 

 

Ce este Bear Market?

Bear Market este o condiție în care prețurile la monede virtuale, proprietăți, mărfuri etc scad cu 20% sau mai mult față de cele recente, pe fondul pesimismului și a sentimentului negativ al investitorilor. În mod tipic, piețele purtătoare sunt asociate cu scăderi ale unei piețe globale sau a unui indice precum S & P 500, însă valorile imobiliare sau mărfurile individuale pot fi considerate ca fiind Bear Market dacă se confruntă cu un declin de 20% sau mai mult pe o perioadă de timp – de obicei două luni sau mai mult. Un exemplu de Bear Market a fost pe 24 decembrie 2018. Ultima piață prelungită în Statele Unite a avut loc între 2007 și 2009 în timpul crizei financiare și a durat aproximativ 17 luni. S & P 500 a pierdut 50% din valoarea sa în acel moment.

 

Bull Market vs Bear Market

Termenul „Bear Market” este opusul lui „Bull Market” sau a unei piețe în care prețurile pentru valori imobiliare cresc sau se așteaptă să crească. Este numit pentru felul în care un urs își atacă prada ducând labele în jos. Acesta este motivul pentru care piețele cu scăderea prețurilor acțiunilor sunt numite piețe de mărfuri. La fel ca Bear Market, Bull Market este numit după felul în care atacă taurul.

În concluzie Bull Market reprezintă o caracteristică optimistă a pieței, influențată de o creștere agresivă într-o anumită perioadă de timp, iar Bear Market reprezintă exact opusul „Bull Market” instaurând un sentiment de pesimism în rândurile investitorilor, de obicei când o piață scade cu cel puțin 20% față de o perioadă anterioară.