acasăBitcoin și revoluția digitală financiară și în România

evolutia-monedelor-bitcoin

Bitcoin și revoluția digitală financiară și în România

Despre digitalizarea revoluționară de care lumea a avut parte în ultimii ani s-a scris și o să se scrie foarte mult de aici înainte. Primită cu brațele deschise de entuziaști, urâtă din toate puterile de conservatori și privită cu îndoieli de către sceptici, piața financiară a criptomonedelor a arătat până în prezent că este o forță care poate să facă față cu brio tuturor încercărilor. Deși mai avem drum lungă până la a ajunge la o piață exclusiv digitalizată, cripomonedele par să câștige din ce în ce mai mult teren în lumea întreagă și să pătrundă pe teritorii care până în 2017 păreau intangibile. Cea mai de succes și totodată cu cel mai mare grad de popularitate din rândul utilizatorilor de criptomonede este Bitcoin. Dar ce impact a avut cu adevărat fenomenul Bitcoin pe piața românească? Ei bine asta vom încerca să descoperim în rândurile ce urmează.

Cum a evoluat de fapt Bitcoin?

Anul 2017 a marcat boomul la nivel de popularitate al monedelor viruale. Lumea a început să audă și să se intereseze de existența cripomonedelor, în special de Bitcoin. Statisticile de la acea vreme poziționau căutările pe Google pe această temă pe o poziție secundă. Cu alte cuvinte anul 2017 a anul de glorie al monedei virtuale Bitcoin, an în care acesta a atins cea mai mare cotă de piață de până acum, 9891.99 USD în decembrie 2017. Avântul de care a avut parte prin faptul că este o valută digitală descentralizată ce foloseste tehnologiile peer-to-peer, adica de la persoană la persoană, fără să treacă prin mai multe etape si intermediari a făcut din Bitcoin prima monedă digitală care a cucerit întregul mapanod. Anul 2017 a fost cu desăvârșire anul în care Bitcoin a pătruns cu adevărat pe piața din România. 

evolutia-bitcoin
pretul-bitcoin

Ce înseamnă Bitcoin pentru piața din România?

Cunoscut ca un mediu conservator este un fenomen surprinzător faptul că piața financiară din România a adoptat cu atâta interes Bitcoin. Moneda virtuală i-a atras pe antreprenorii români ca un magnet, iar astăzi putem vorbi de o adevărată comunitate în jurul acestui efect denumit Bitcoin. Deși primit cu o oarecare reticență la început și cu precădere de oamenii cu oarecare cunoștințe tehnice de programare, Bitcoin a devenit una dintre alegerile de top ale românilor, aceștia ajungând să își dezvolte adevărate afaceri în jurul monedei virtuale.