acasăBitcoin #BTC

Bitcoin #BTC

Bitcoin fenomenul care revoluționează sectorul financiar modern

Bitcoin este fenomenul care a căpătat în ultima vreme proporții colosale. Vânzări online, site-uri de socializare, evenimente culturale în online, concerte live, muzică nouă pe care poți să o asculți oriunde și oricând, magazine și media care și-au mutat cu totul activitatea în mediul online. Este o certitudine faptul că online-ul este noul mod de viața și, mai mult ca sigur, în societatea actuală, viața fără mediul virtual nu ar putea să fie posibilă sau s-ar desfășura extrem de greu. Având în vedere amploarea acestui fenomen, era inevitabil să nu fie impactat și mediul financiar, iar exemplul cel mai elocvent este fenomenul Bitcoin.

Ce este Bitcoin

Fenomenul Bitcoin a căpătat în ultima vreme o importanță destul de ridicată. Dar ce reprezintă de fapt Bitcoin? Ei bine, Bitcoin poate fi defint ca un un sistem sub formă de rețea ce pune la dispoziție bani digitali. Pentru utilizatorii ei, aceasta reprezintă o monedă digitală cu un sistem de plată descentralizat, în care utilizatorul deține controlul deplin. Conceptul de cripto-valută a fost enunțat prima dată în anul 1998 de către Wei Dai, însă implementarea acestui concept a fost realizată în anul 2009 de către Satoshi Nakamoto, care a părăsit proiectul un an mai târziu, lăsând comunitatea într-o continuă dezvoltare.

Cum funcționează Bitcoin

Chiar dacă pare complicat, utilizarea Bitcoin este extrem de simplă, chiar mai simplă decât plata online cu cardul. Există două perspective ale utilizării Bitcoin. Din punctul de vedere al utilizatorului, acesta nu reprezintă altceva decât o aplicație pe telefon sau un program instalat pe calculator ce îi permite acestuia să aibă acces la un portofel Bitcoin prin care poate să tranzacționeze monede virtuale. În spatele acestor portofele virtuale însă, se află un sistem foarte bine pus la punct în care sunt înregistrate toate tranzacțiile Bitcoin realizate vreodată. Toate aceste tranzacții sunt stocate într-un registru public numit lanțul de blocuri care poate fi accesat de fiecare utilizator.

Cine poate să folosească acest sistem virtual

Surprinzător sau nu, Bitcoin poate fi și este folosit atât de persoane fizice cât și juridice. Restaurante, servicii online, agenții de publicitate și presă și din ce în ce mai mulți utilizatori individuali aleg să tranzacționeze monede Bitcoin. De ce? Pentru că poți plăti cu Bitcoin fără un cont de comerciant. Utilizatorilor li se pune la dispoziție o serie de modalități prin care pot să facă posibilă plata. Securitatea, controlul și taxele mici pe care le oferă plata prin acest sistem aduc un plus valoare și garantează siguranța că Bitcoin se va dezvolta din ce în ce mai mult pe viitor.

Bitcoin este un fenomen aflat la început însă asta nu îi știrbește cu nimic potențialul. Chiar dacă nu se poate compara (încă) cu marile rețele de creditare, este într-o expansiune continuă, iar garantul acestui lucru este reprezentat de comunitatea de utilizatori. Dată fiind libertatea pe care o oferă Bitcoin și, în același timp, transparența, acest sistem a câștigat încrederea unui număr semnificativ de persoane. Când lucrurile sunt atât de simple, nu îți rămâne decât să încerci și tu beneficiile revoluției financiare din mediul virtual!